MENY


Anmäl er förening till det nya föreningsregistret

Snart kommer det webbaserade systemet e-serve att införas och användas till föreningsregister, ansökan om föreningsbidrag och senare även för bokning av idrottshallar. Nu är det viktigt att varje förening skickar in sina uppgifter och registrerar ett konto i systemet.

Fördelarna med e-serve är flera. Med minskad administration blir det enklare och effektivare för både handläggare och föreningar som kommer att ansöka om bidrag, få besked om sin ansökan och utbetalning genom systemet.

– Vi börjar med att bygga upp föreningsregistret. För att vi ska kunna göra det är det viktigt att alla föreningar registrerar ett föreningskonto i e-serve och fyller i ett webbformulär med uppgifter, säger Andreas Mossnelid som är fritidsutvecklare.

Lättare att hitta föreningarna

Registret blir sökbart och föreningarna kommer själva att lägga upp och uppdatera sina föreningsuppgifter. Det blir enklare att hitta föreningar och få de kontaktuppgifter som användarna behöver.

De stöd som ska sökas genom e-serve från och med i år är hyresbidrag, drift- och underhållsbidrag, bidrag till bygglovsavgift, spontankassan, projekt- och visionsbidrag och bidrag till ungdomsinitiativ. Det finns ännu inget beslut om statliga lovbidrag för 2020, men om det blir av söks även det bidraget i e-serve.

– Lokalt aktivitetsstöd söks än så länge inte genom e-serve, utan med samma blankett och närvarokort som använts de senaste åren, berättar Andreas Mossnelid. Ambitionen är att aktivitetsstödet ska sökas i e-serve för den andra perioden 2020. Mer information om det kommer senare.

Under hösten börjar e-serve användas för lokalbokning, men fram till dess gäller samma bokningsrutin som tidigare.

Bilden visar inloggningssidan till administrationsprogrammet e-serve på en skärm.

Det webbaserade systemet e-serve kommer att användas till föreningsregister, ansökan om föreningsbidrag och senare även för bokning av idrottshallar.

För mer information

Andreas Mossnelid, fritidsutvecklare

070-578 31 40, andreas.mosnelid@nordanstig.se