MENY


På besök hos Hassela Ski Resort

Hassela Ski Resort erbjuder totalt 900 bäddar i stugor och på hotellet. Målgruppen är i första hand barnfamiljer och anläggningen är öppen 110 dygn per år. Förra veckan kom förtroendevalda och tjänstepersoner på kommunen till Hassela Ski Resort på besök.

Hassela Ski Resort inledde säsongen den 22 december och kommer att ha öppet till och med den 12 april. Det är inte helt lätt att driva en skidanläggning med snöfattiga vintrar. De geografiska förhållandena i Hassela är annorlunda än i till exempel Sälen och därför står ett snökanonsystem med högre kapacitet högt upp på prioriteringslistan.

– Sittliftar och ett utökat snökanonsystem behövs, säger Per Torné som är utvecklingschef- och fastighetsdirektör för den svenska delen av norska Adolfsen Group som äger Hassela Ski Resort. Sedan 2005 har vi lagt två till tre miljoner kronor per år på underhåll av anläggningen, men det är inte alltid det syns tydligt för besökaren vad vi gör.

Lars Forsberg som är inne på sitt nionde år som driftsanansvarig för verksamheten instämmer. Han bor i Stockholm och veckopendlar under sommarhalvåret, men är verksam på heltid i Hassela över vintersäsongen. Han berättar att flera event kommer att äga rum innan säsongen är slut.

– Under vecka sju arrangerar vi ”Ta båten till skidbacken”. Då kan man åka med Birka från Stockholm till Sundsvall och sen med vidare transport till Hassela för att åka skidor. Det blir också en företagarhelg i samarbete med Mittmedia. Det hade vi även förra året.

Hassela Ski Resort har också startat ett samarbete kring tomtförsäljning med Smålandsvillan och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Adolfsen Group köpte Hassela Ski Resort 1998 och ingår i en koncern som består av Norlandia med elva hotell i Sverige och 45 i Norge, Adolfsen Group med Norlandia care, boende, vård och förskolor samt en del för fastighetsförvaltning.

Besöksnäringen viktig

Kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg poängterar att besöksnäringen är en viktig del i kommunens kommande visionsarbete. Från Hassela Ski Resorts sida menar man att det är viktigt att ha en bra dialog med kommunen för att kunna satsa och utveckla verksamheten.

Deltog på företagsbesöket gjorde Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande, Stig Eng, kommunstyrelsens vice ordförande, Tor Tolander, oppositionsföreträdare, Hans-Åke Oxelhöjd, verksamhetschef och Helena Havela, administratör, Johan Ringmar, energirådgivare och Barbro Björklund, näringslivsutvecklare. Från Hassela Ski Resort deltog Lars Forsberg och Per Torné.

Lars Forsberg, platschef på Hassela Ski Resort och Per Torné, fastighetsdirektör. Foto: Helena Havela.

För mer information

Hans-Åke Oxelhöjd, verksamhetchef Tillväxt och service

0652-361 68, hans-ake.oxelhojd@nordanstig.se