MENY


Gnarps djurkollo är en livsstil för ägarna

Gnarps djurkollo drivs av Ann-Sofie och Tove Lovlycke. I verksamheten ingår butik, djursalong, kurser, smådjurspensionat, katt- och hundpensionat och hunddagis. Förra veckan kom förtroendevalda och tjänstepersoner på kommunen på besök.

För Ann-Sofie och Tove är djuren och företagandet en livsstil. Deras stora gemensamma intresse är djur och därför var inte steget så stort att starta ett djurpensionat när Ann-Sofi blev arbetslös.

Företaget har funnits i åtta år och idag finns det utöver Ann-Sofie och Tove sex anställda. Målet är att skapa en positiv djurmiljö där djuren känner sig hemma. För både Ann-Sofie och Tove är det viktigt att kvaliteten är hög och det gör att kunder kommer så långt bort ifrån som Stockholm och Östersund för att lämna sina djur på pensionatsvistelse. Högsäsong är det vid jul, lov och sommarsemestrar.

Utökat lokalerna

Marknadsföringen sker mest genom sociala medier och gratistidningen Nordanstigarn. Det senaste året har verksamheten vuxit med butik och hundskötsel vilket krävt utökade lokaler. Spabehandling för hundar är en tjänst som blivit populär.

Hundarna som är på hundpensionatet rastas fem gånger på en dag. Utöver promenader och rastningar finns det en lekhage där de kan vara. Inomhus finns en roterbar kamera för att kunna se att hundarna i alla rum mår bra. Om någon hund är orolig eller inte verkar må bra så ser personalen det snabbare tack vare kameran och kan gå in till hunden.

På kattpensionatet får varje katt bo i ett eget litet rum med heminredning där det finns klättermöjligheter, klösbrädor, leksaker och gömställen.

På Ann-Sofie och Toves önskelista står större inflyttning till kommunen och då gärna hundägare förstås. Nu väntar jul och högsäsong för företaget som är öppet alla dagar året om.

Deltog på företagsbesöket gjorde Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande, Stig Eng, kommunstyrelsens vice ordförande, Tor Tolander, oppositionsföreträdare, Hans-Åke Oxelhöjd, verksamhetschef och Elisabeth Lindberg från Arbetsförmedlingen.

På bilden syns Elisabeth Lindberg, Ola Wigg, Stig Eng och Ann-Sofie Lovlycke med en av pensionatets hundar.

För mer information

Hans-Åke Oxelhöjd, verksamhetschef Tillväxt och service

0652-361 68, hans-ake.oxelhojd@nordanstig.se