MENY


Erik Hedlund ny kommunchef i Nordanstig

Efter en rekryteringsprocess med flera kvalificerade kandidater har kommunstyrelsen beslutat att anställa Erik Hedlund som ny kommunchef.

Nordanstigs nya kommunchef heter Erik Hedlund. Det beslutade kommunstyrelsen vid ett extra sammanträde på torsdagen.

Efter en omfattande rekryteringsprocess sållades till slut två kvalificerade kandidater fram. Sedan EvaLinda Grensman, tidigare verksamhetschef i kommunen, dragit tillbaka sin ansökan återstod Erik Hedlund som enda kandidat. Det var också den styrande majoritetens förslag till beslut.

"Överensstämmer med profil"

– Vi hade att ta ställning till ett förslag till ny kommunchef. Vårt val är Erik Hedlund, han är den av alla kandidater som bäst överensstämmer med den profil som vi gemensamt tagit fram, säger kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg.

Erik Hedlund är i dag trafikchef vid kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland. Han har tidigare arbetat inom räddningsväsendet i regionen och har stor erfarenhet av politiskt styrda organisationer och av offentlig sektor.

– Erik motsvarar mycket väl de krav vi ställt på ny kommunchef och vi har kommit överens om villkoren. Han börjar sin anställning i Nordanstig den 23 mars 2020, säger Ola Wigg.

Delaktiga i processen

Både Ola Wigg och kommunstyrelsens vice ordförande Stig Eng, är nöjda med rekryteringsprocessen som de anser har varit gedigen och inlyssnande. Rekryteringsgrupp har varit Politiska ledningsgruppen (POL) förstärkt med oppositionens företrädare. I processen har även förvaltningens ledningsgrupp och fackliga parter varit delaktiga och kommit till tals.

– Med Erik har vi känt att vi nått varandra i dialogen. Det handlar om kommunikation och vi har uppfattat honom som mycket öppen, säger Stig Eng.

För mer information

Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande

073-041 67 81, ola.wigg@nordanstig.se

Stig Eng, kommunstyrelsens vice ordförande

070-397 63 23, stig.eng@nordanstig.se