MENY

Elever från stängd skola välkomnas

MTH Utbildning AB i Hudiksvall förlorar godkännandet att bedriva grundskola. Nu står skolorna i Bergsjö och Harmånger beredda för att på bästa sätt ta emot de 22 Nordanstigseleverna.

Skolinspektionen återkallade på onsdagen MTH-skolans (MTH Utbildning AB) godkännande att bedriva grundskola. Skolverksamheten har pågått i Sanna i Hudiksvall och återkallandet gäller från 30 december 2019.

Ett 20-tal elever från Nordanstigs kommun går på MTH-skolan. Förberedelser har i dag inletts för att på bästa sätt kunna ta emot de eleverna i två av våra kommunala skolor; Bergsjö skola och Bringstaskolan i Harmånger.

Vårdnadshavare med barn på MTH-skolan får inom kort brev hem med information om vad skolorna kan erbjuda och hur man som vårdnadshavare går tillväga för att välja ny skola. De berörda eleverna går in i ordinarie klasser och skoltrafiken har god kapacitet för att ta in eleverna i de befintliga skolskjutsturerna.

Närmast väntar ett möte där detaljerna kring mottagandet av eleverna ska planeras för att de ska få en så bra start på den nya terminen – och i den nya skolan – som möjligt.

– Vi välkomnar förstås alla eleverna tillbaka till Nordanstig. Nu ska vi se till att det här blir bra och att barnen och ungdomarna får sina betyg, säger tillförordnade kommunchefen Eva Fors.

Här kan du läsa om våra grundskolor

Här kan du läsa om skolskjuts

För mer information

Eva Fors, t.f kommunchef
0652-362 22, eva.fors@nordanstig.se

 

Christina Myhrer, skolskjutshandläggare

0652-361 70, christina.myhrer@nordanstig.se