MENY

80-årsfest på Arthur Engbergskolan i Hassela

Välbesökt jubileum med många minnen när Arthur Engbergskolan fyllde 80.

I den fullsatta matsalen på Arthur Engbergskolan i Hassela inleddes på lördagsförmiddagen skolans 80-årsjubileum. Rektor Eva Klang hälsade välkommen och berättade om skolans historia och om de skolor i socknen som under 1900-talet ersattes av Arthur Engbergskolan som 1939 stod färdig i centrala Hassela.

Dagens elever sjöng för besökarna och i skolans gymnastiksal visades en fotoutställning som lockade fram många minnen bland jubileumsbesökarna. Stämningen var minst sagt gemytlig och många gamla klassfoton och foton på skolavslutningar genom åren gav upphov till glada skratt.

Överraskande gåva

I de öppna klassrummen bjöd elever och personal besökarna på olika aktiviteter. En tipsrunda med frågor om de 80 åren och ett lotteri engagerade många besökare, men framför allt blev det en minnesrik dag i dubbel bemärkelse med många samtal vid kaffeborden, i korridorerna och i klassrummen.

Nordanstigs kommun överraskade med en penninggåva på 8 000 kronor, 1 000 kronor för varje decennium. Gåvan överräcktes av utbildningschef Eva Fors. Eva Klang har nu initierat en omröstning bland eleverna om vad pengarna ska användas till.

Tack alla besökare för en trevlig dag!

För mer information

Eva Klang, rektor

0652-362 51, eva.klang@nordanstig.se