MENY

Malin Ruthström slutar som omsorgschef

Vård- och omsorgschef Malin Ruthström slutar i Nordanstigs kommun. Hon har lett omsorgsverksamheten sedan 2011.

Arbetsgivaren och Malin Ruthström har under en tid fört diskussioner kring framtiden. Parterna har kommit fram till att inför de utmaningar som vård- och omsorgsverksamheten står behöver verksamhetschefen ha politikens fulla förtroende.

Lösningen har därför blivit att Malin avslutar sin anställning i kommunen den 30 november. Den sista tiden kommer Malin att arbeta med omställningen av hemtjänsten i Gnarp och Bergsjö. Hon kommer också att arbeta med att överlämna verksamheten till Karin Henningsson som blir tillförordnad vård- och omsorgschef.

– Jag har haft oerhört givande år här tillsammans med min fantastiska personal som också gett mig styrka under de senaste åren som varit tuffa, säger Malin Ruthström.

– Malin har haft ett tufft uppdrag och jag är tacksam för hennes stora engagemang som verksamhetschef. Jag önskar henne all lycka i framtiden, säger kommunchef Fredrik Pahlberg.

Processen med att rekrytera Malin Ruthströms efterträdare startar så snart det är möjligt. Till dess går Karin Henningsson in. Hon är i dag tillförordnad verksamhetschef för Teknik och hållbarhet och har lång erfarenhet av ledarskap inom offentlig verksamhet.

För mer information

Fredrik Pahlberg, kommunchef
072-529 20 39, fredrik.pahlberg@nordanstig.se

Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande

0652-361 96, ola.wigg@nordanstig.se