MENY

Välkommen på föreningsdagen den 14 september

Prova på aktiviteter, titta på uppvisningar eller mingla runt för att lära känna olika föreningar i kommunen. Lördagen den 14 september är det föreningsdag i Gnarp.

Föreningsdagen är ett samarbete mellan kommunen, föreningar och Gävleborgs idrottsförbund. Entré och aktiviteter under dagen är gratis.

– Vi har många olika typer av föreningar och här får de möjligheten att visa upp eller berätta om sin verksamhet, säger Andreas Mossnelid, fritidsutvecklare.

Det kommer att bli aktiviteter både i Gnarpsviljan och Kulturstjärnan. Båda lokalerna har öppet klockan 10.00–15.00. Tanken är att besökarna ska mingla runt mellan föreningarnas aktiviteter under hela dagen.

– Vi hoppas på att såväl besökare som deltagande föreningar ska få ut något av dagen. Kanske är det någon som får upp ögonen för en aktivitet man inte hade så bra koll på innan besöket. Förra gången dagen arrangerades var det flera föreningar som tyckte att erfarenhetsutbytet mellan föreningarna var betydelsefullt, säger Andreas Mossnelid.

Dansföreställningen ”OBS! Superviktigt!” visas två gånger under dagen och det blir dansuppvisning med Bergsjö dansstudio. Besökarna kan också prova på dans själva, spela tremannafotboll, discgolf, judo, boule, testa en golfsimulator och mycket annat. Bengt Pantzare kommer att hålla föredraget ”Bygg ditt barns kapacitet när tid finns” i Kulturstjärnan.

Bågskytte är en sport du kan utöva i Nordanstig.

För mer information

Andreas Mossnelid, fritidsutvecklare

070-578 31 40, andreas.mossnelid@nordanstig.se