MENY

Grattis Bente – vinnare av Visa vägen-priset!

Ett stort grattis till Bente Sandström som vunnit det regionala Visa vägen-priset Årets Eldsjäl! Bente som är chef på Arbetsmarknadsenheten/Flyktingenheten får priset för sitt arbete för personer med funktionsnedsättning.

Hela 14 884 unika röster hade registrerats på över 600 kandidater när omröstningen avslutades i juni. De tre främsta kandidaterna i respektive region och kategori gick sedan vidare till juryns bedömning och nu står Bente Sandström som Årets Eldsjäl-vinnare i vår region. Så här beskriver Samhall Bentes insatser i sin nominering:

”Bente Sandström är enhetschef i Nordanstigs kommun och har sedan många år tillbaka ett gediget samarbete med Samhall i Hudiksvall. Hon har ett enormt intresse och engagemang för människor i utanförskap som hon hjälper på olika sätt, bland annat genom arbetsträning och utveckling hos oss. Hon vore verkligen värd ett pris för alla år som varit och, som vi hoppas och önskar, många år till. För Bente är priset en bekräftelse på att det arbete som hon och hennes medarbetare utför gör skillnad för människor.”

Juryns ordförande Jan Scherman kunde via telefon meddela en mycket glad pristagare att hon vunnit.

– Det är verkligen hedrande och roligt inte bara för mig personligen utan för hela enheten, säger Bente. Vi har gjort det här tillsammans. Det handlar om långsiktiga satsningar och visar att enträget arbete lönar sig och är värt att uppmärksamma.

Bente kommer att få ta emot priset vid en ceremoni i Sundsvall den 23 september. De regionala vinnarna går sedan vidare till final och tävlar om de nationella priserna. Bara en arbetsgivare och en eldsjäl kommer att ta hem de nationella priserna. Det är Visa vägen-juryn som utser vinnare.

Visa vägen-priset Årets Eldsjäl delas ut av Samhall och juryn består av ordförande Jan Scherman, H.K.H. Prins Daniel, Antje Jackelén, ärkebiskop, Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande i LO, Bettina Kashefi, chefekonom på Svenskt Näringsliv och Mats Eliasson, marknadsdirektör på Samhall.

Om Visa vägen-priset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bente Sandström, vinnare av Visa vägen-priset Årets Eldsjäl i region Jungfrukusten 2019.