MENY

Landshövdingen tackade för brandinsatser

För att uppmärksamma årsdagen av skogsbränderna i Ljusdal förra sommaren bjöd Länsstyrelsen Gävleborg i dag in frivilliga, kommuner, organisationer och allmänhet till en ceremoni vid Kårböle skans söder om Kårböle.

Den 9 augusti förra året förklarades räddningsinsatsen i västra Hälsingland avslutad, ett arbete som hade krävt samordning och gemensamma krafter från många olika håll. Med dagens ceremoni tackade länsstyrelsen och landshövding Per Bill dem som bidragit i insatsen. Under dagen varvades diplomutdelning med tal av bland andra landshövdingen, Ljusdals kommunchef Nicklas Bremefors och insatsledaren Robert Strid.

Vår kommun representerades under ceremonin av kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg och kommunchef Fredrik Pahlberg.

Nordanstigs kommunledning var under en tid förra sommaren satt i stabsläge på grund av bränderna. I samverkanskonferenser med länsstyrelsen och andra aktörer samordnades dagligen vilka resurser vi och andra kunde hjälpa till med. Förutom räddningstjänst bidrog vi med fordon, administrativ personal och kommunikationsstöd.

Ola Wigg fick från landshövdingen och Nicklas Bremefors, ta emot diplom och tack för kommunens insatser.

– För mig är det självklart att vi alla hjälps åt när det behövs. Jag är därför glad för det vi kunde tillföra under förra årets bränder, säger Ola Wigg.

Ceremonin avslutades med att Per Bill och Kårböle byalags ordförande Stellan Fagrell avtäckte en minnessten med anledning av branden och insatserna.

Ola Wigg deltog i fredagens ceremoni vid Kårböle skans i Ljusdals kommun. Foto: Ljusdals kommun