MENY

Pahlberg ny kommunchef i Ovanåker

Fredrik Pahlberg blir ny kommunchef i Ovanåkers kommun. Pahlberg tillträder den nya tjänsten 1 december.

– Jag ser fram emot att få komma till Ovanåker. Mitt hjärta finns i Hälsingland och jag tycker att det är roligt att jag nu får möjligheten att fortsätta arbeta i detta vackra landskap. Ovanåker är en välskött kommun och jag hoppas kunna bidra till en stabil och positiv utveckling framåt, säger Fredrik Pahlberg

Efter många år inom polisen kom Fredrik Pahlberg 2014 till Nordanstig och kommunchefsposten. Ganska snart inleddes ett arbete för att nå balans i den kommunala budgeten, och det så kallade 50-miljonerspaketet sjösattes. Åren därefter har också präglats av ett intensivt arbete med kommunens ekonomi.

"Den bästa skolan"

– Jag har Nordanstig att tacka för så mycket. Som ny kommunchef fick jag den bästa skola man kan tänka sig. Även om det många gånger har varit tufft har det också varit extremt lärorikt. Trots utmaningarna har stämningen i förvaltningen till allra största delen varit mycket god. Det har helt enkelt varit en trevlig arbetsplats som jag på många sätt kommer att sakna.

Nordanstig står liksom många andra kommuner inför utmaningar. Men Nordanstig har också goda förutsättningar att klara dem och att kunna utvecklas i framtiden, tycker Fredrik Pahlberg.

Som de flesta andra har han sina favoritställen. Flera av dem finns i Nordanstig och dem tänker han fortsätta att besöka efter att han 1 december blir ny kommunchef i Ovanåker.

Arbetar förordnandet ut

– När jag nu slutar som kommunchef i Nordanstig vill jag tacka för allt och önska Nordanstig, dess medarbetare och kommuninvånare all lycka och välgång i en utmanande framtid.

Processen med att rekrytera Fredriks efterträdare har redan påbörjats.

– Vi är tacksamma att Fredrik väljer att arbeta hela sitt förordnande ut, säger kommunstyrelsens ordförande, Ola Wigg. Det ger oss större utrymme i den kommande nyrekryteringen. Jag vill också tacka Fredrik för hans stora engagemang under de här åren.

Fredrik Pahlberg slutar som kommunchef i Nordanstig.

För mer information

Fredrik Pahlberg, kommunchef

072-529 20 39

 

Ola Wigg, kommunalråd

073-041 67 81