MENY

2019-06-24

Agnetas lada är full av tyger och spetsar

Väster om Hassela trängs tyger, garner och spetsar i Agnetas butik. Näringslivskontoret tittade in och mötte en företagare som har stickning som friskvård.

Torsdagen den 13 juni gjorde Näringslivskontoret ett spontanbesök hos Agneta Tjärnlund Örn i Tyg och Garnladan väster om Hassela. Butiken ligger utmed vägen mot Ersk-Matsgården och Gräsåsens Trädgårdskafé.

Det är svårt att tro att så mycket tyger, garner, knappar och spetsar finns att botanisera bland så långt bort från allfarvägen. Här finns dessutom presentartiklar, ljus och färdigstickade kläder med mera.

– Det är många långväga besökare som hittar hit, men för den som har långt att åka är det bäst att ringa först för att försäkra sig om att jag inte är ute på vift, säger Agneta.

Agneta är påläst om olika alternativ för snabbare datatrafik, men är besviken över att det inte kommer att grävas för fiber längre än till Bäckaräng. Att verka utan tillgång till fiber är till stor nackdel för webbutiken som hon också driver. Det blir svårt med beställningar och att hantera sina webbaserade kunder, och omöjligt att växa som företag i glesbygd.

Trots det ger Agneta inte upp. Hon är på väg tillbaka efter utmattningsproblematik. En del i rehabiliteringen har varit att flytta till Hassela, en annan att sticka.

– Jag vet inte hur många maskor jag har stickat sedan jag kom hit, men de har fungerat som friskvård, säger Agneta.

Agneta Tjärnlund Örn och Barbro Björklund botaniserar bland Tyg och Garnladans hyllor.