MENY

2019-06-20

Nytt sätt att styra fortsätter väcka intresse

Nyfikna kommuner besökte Bergsjö för att få veta mer om vår nya och uppmärksammade styrmodell.

Nordanstigsmodellen fortsätter att väcka intresse ute i landet. Vid konferensen Stratsysdagarna på Münchenbryggeriet i Stockholm i början av maj stod projektledaren Carina Nilsson och kommunchef Fredrik Pahlberg på stora scenen och berättade om Nordanstigs nya styrmodell.

På onsdagen var scenen mindre, men publiken minst lika intresserad av vad Carina och Fredrik hade att berätta om det uppmärksammade projektet. Representanter från Salems, Ljusdals och Orsa kommuner samlades i Bergsjögården för att lite mer på djupet lära om vinsterna med vårt nya sätt för verksamhetsstyrning.

Fler seminarier i höst

I Nordanstigsmodellen samordnas den statliga och den kommunala rapporteringen samtidigt som den skapar ett enhetligt arbetssätt som förenklar administrationen. Modellen integrerar på ett naturligt sätt Agenda 2030, som utgör FN:s globala mål för en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling.

I slutet av augusti deltar vi vid Kommunalekonomernas förenings seminariedagar i Linköping och i oktober berättar vi om Nordanstigsmodellen vid Ekonomidagarna i Örebro.

För mer information

Carina Nilsson, projektledare

0652-362 98, carina.nilsson@nordanstig.se

 

Fredrik Pahlberg, kommunchef

0652-361 01, fredrik.pahlberg@nordanstig.se