MENY

2019-06-19

Ledningsutskottet besökte spännande byggprojekt

Den 17 juni hade ledningsutskottet sitt sista möte innan sommaruppehållet. Då passade man på att besöka två mycket intressanta byggprojekt, ett på Klasudden i Sörfjärden och ett på Sagalidens camping i Högen, Bergsjö.

På Klasudden uppför företagaren Leif Berglin bostadsrätter precis vid havet. I den första etappen har ett hus med fem lägenheter uppförts och sedan är planen att bygga ytterligare två hus med fem lägenheter vardera. Lägenheterna, som är de första bostadsrätterna som byggs i kommunen, släpps till försäljning den 1 juli och inflyttningen är planerad till september–oktober.

På Sagalidens camping i Högen satsar företagarna Gabriel Brånby och Lotta Lindh Brånby rejält. De bygger ett nytt servicehus, renoverar stugorna och bereder plats för 16 husbilar och 3-4 husvagnar. Affärsidén är att kombinera camping och kursverksamhet och driva verksamheten hela året genom samarbeten med andra företag. I bygget används både ny teknik och nya material. Hur huset är byggt är en del av marknadsföringen, säger Gabriel Brånby. Invigning av anläggningen är planerad till 2020.

– Det är positivt att det finns en framåtanda, att man ser möjligheter och utveckling i Nordanstig, säger kommunalrådet Ola Wigg. De här båda projekten handlar om stora investeringar och jag ser det som ett trendbrott som jag hoppas ger ringar på vattnet.

Nästa möte har ledningsutskottet den 18 augusti.

Klasudden. Leif Berglin berättar för ledningsutskottet om sitt projekt.

Sagalidens camping. Till höger skymtar det nya servicehuset mitt på området.

För mer information

Ola Wigg, kommunalråd och vice ordförande i ledningsutskottet

073-041 67 81