MENY

2019-06-13

Fredrik Pahlberg slutar som kommunchef

Fredrik Pahlberg har meddelat kommunstyrelsens ordförande att han inte står till förfogande som kommunchef efter att hans förordnande löper ut vid årsskiftet.

– Det har varit en rolig och lärorik tid, men också tungt emellanåt. Jag har sedan jag började i kommunen 2014, jobbat mycket med kommunens ekonomi och jag sticker inte under stol med att det bitvis har varit tufft, säger Fredrik Pahlberg.

Fredrik Pahlberg anser att det behövs strukturella förändringar för att ha råd att göra de investeringar i lokaler och infrastruktur som anses nödvändiga i kommunen.

– Då tycker jag att det är bättre att någon annan kommer in och med ny kraft leder det arbetet, säger Fredrik Pahlberg.

Kommunalrådet Ola Wigg säger att han respekterar Fredrik Pahlbergs beslut, och att han som kommunchef har haft ett svårt uppdrag.

– Jag ser det stora och tunga arbete han har gjort, till exempel 50-miljonerspaketet för några år sedan. Fredrik har gjort ett mycket bra jobb för att försöka nå balans i budgeten. Jag kan inte se att någon annan skulle ha kunnat göra det jobbet bättre, säger Ola Wigg.

Inom kort startar processen för att rekrytera en efterträdare och förhoppningen är att en ny kommunchef kan vara på plats vid årsskiftet. Fredrik Pahlberg kommer därefter att fortsätta arbetet för att utveckla Nordanstigs kommun, men i en annan roll.

För mer information

Fredrik Pahlberg, kommunchef

072-529 20 39

Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande

073-041 67 81