MENY

2019-05-29

Premicare tar över Bergsjö hälsocentral

Den privata vårdgivaren Premicare, med verksamhet på fem hälsocentraler i Timrå och Härnösand, tar över Bergsjö hälsocentral.

Det var i vintras som Region Gävleborg meddelade sina planer att hösten 2019 avsluta driften av hälsocentralen i Bergsjö. Samtidigt lanserades en lösning som skulle innebära att Bergsjö hälsocentral blev en filial, liknande de som planerades att öppnas i Hassela och Gnarp. Planerna på en avskalad hälsocentral kritiserades på orten, inte minst av kommunens politiska ledning.

Nu står det alltså klart att Sundsvallsbaserade Premicare tar över verksamheten från 1 oktober 2019.

Premicare har enligt Region Gävleborg 35 000 listade patienter vid fem olika vårdcentraler i Timrå och Härnösand. Nu pågår förhandlingar kring bland annat lokalerna där Nordanstigs kommuns förhoppning är att Premicare tar över de nuvarande lokalerna i Bergsjö.

– Vi är glada att det nu ser ut som att hälsocentralen i Bergsjö blir kvar. Det är också viktigt att vi fått veta vad som händer och slipper spekulera i olika scenarion, säger Nordanstigs kommunalråd Ola Wigg. Som jag förstår det är det tänkt att bli en verksamhetsövergång vilket också innebär en trygghet för personalen.

Regionen meddelar också att de inte kommer att göra några förändringar i verksamheten fram till Premicares övertagande.

För mer information

Ola Wigg, kommunalråd

073- 041 67 81