MENY

2019-05-14

Stort intresse för Nordanstigs nya styrmodell

Nordanstigsmodellen – vår nya metod för verksamhetsstyrning – väcker intresse ute i landet.

Onsdagen 8 maj presenterade projektledare Carina Nilsson och kommunchef Fredrik Pahlberg projektet Nordanstigsmodellen i samband med konferensen Stratsysdagarna på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Eventet har fokus på planering, verksamhetsutveckling och nätverkande och arrangeras av företaget Stratsys. Deltagare är kommuner, statliga myndigheter och andra aktörer inom i första hand offentlig sektor.

Integrerar Agenda 2030

Seminariet ”Nordanstigsmodellen – en horisontell helhetsmodell för verksamhetsstyrning” var mycket välbesökt och fick därför ta plats på stora scenen. I Nordanstigsmodellen samordnas den statliga och den kommunala rapporteringen samtidigt som den skapar ett enhetligt arbetssätt som förenklar administrationen.

Modellen integrerar på ett naturligt sätt Agenda 2030, som utgör FN:s globala mål för en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling.

"Inbjudningarna trillar in"

Efter föreläsningen var intresset stort och många kommunföreträdare tog kontakt med oss för att ta del av tankar och idéer om hur det går att skapa en effektivare verksamhetsstyrning genom helhetssyn.

– Det är såklart jätteroligt att vi och vår modell uppmärksammas. Det är också roligt att inbjudningarna till liknande event fortsätter att trilla in, säger Fredrik Pahlberg, som också öser beröm över medarbetarna som jobbat med utvecklingen av Nordanstigsmodellen trots ett ansträngt läge med effektiviseringar.

Kommunchefen och projektledaren på scenen under Stratsysdagarna.

Projektledare Carina Nilsson, Staratsya David Bernhardsson och kommunchef Fredrik Pahlberg på stora scenen under Stratsysdagarna.

För mer information

Fredrik Pahlberg, kommunchef

072-529 20 39, fredrik.pahlberg@nordanstig.se