MENY

2019-04-03

Lotsen blir ”Storgatan” i nyrustade lokaler

I november började arbetena med lokalerna. På april månads andra dag slogs portarna upp till ”Storgatan Aktivitetscenter” med bandklippning av omsorgsutskottets ordförande.

Verksamheten hette tidigare Lotsen och bedrevs vid Paletten och dessförinnan på Alvägen. Lokalerna blev till slut för trånga och flytten till centrala Bergsjö är bara positiv, tycker Marie Johansson, arbetsledare för "Storgatans" innegrupp.

– Det har varit bra att byta miljö. Tidigare bodde och arbetade våra deltagare i angränsande lokaler. Nu har vi kommit ner på byn och blivit mer synliga, det känns jättebra.

Gymbesök och stegtävling

Vid ”Storgatan Aktivitetscenter” anordnas aktiviteter för personer med behov av sysselsättning. 19 deltagare är inskrivna i den frivilliga verksamheten som rymmer allt från textil, måleri och keramik till snickeri, målningsarbete och gjutning av bland annat trädgårdsplattor.

Nytt i samband med flytten är motion och hälsa för ökad livskvalitet. Deltagarna går på gym, gemensamma promenader och snart startas stegtävling. Hälsoaktiviteterna leds av Ronja Aspaas:

– De flesta följer med. Vi har just börjat, men intresset har varit bra och gymmet är poppis, säger Ronja.

Uppsnyggning på egen hand

I lokalerna trängs second hand-kläder med prydnadssaker som kommer från samarbetet med återvinningscentralerna och allt är till försäljning. Återbruksverksamheten leds av Marie Fridman Andersson.

”Storgatans” utegrupp är involverad i arbetet med den nya paviljongen i Bergsjö. Under vintern har gruppen arbetat hårt med att återställa ”Storgatans” lokaler, men även innegruppen har bidragit med målningen och den allmänna uppsnyggningen.

Snickrade produkter

I och med flytten har arbetsledaren Leif Schavon och hans utegrupp nu tillgång till en verkstad där en av produkterna är picknickbord av det gedignare slaget.

Vid tisdagens invigning där bandet klipptes av omsorgsutskottets ordförande Carina Ohlson, med hjälp av vård- och omsorgschef Malin Ruthström, östes beröm över deltagarnas fina arbete.

– Jag är oerhört tacksam för att ni har lagt ner det här otroliga arbetet för att ställa i ordning lokalerna på det här fina sättet, sa Carina Ohlson, innan besökarna bjöds in för att ta för sig av det omfattande fikabordet.

Mer om vår dagliga verksamhet

Omsorgsutskottets ordförande Carina Ohlson klipper bandet under invigningen av Storgatan – Aktivitetscenter.

Carina Ohlson klipper bandet med hjälp av vård- och omsorgschef Malin Ruthström.

Sanna och Victoria tar emot under tisdagens invigning av Storgatan – Aktivitetscenter.

Sanna och Victoria hälsade välkommen till ”Storgatan Aktivitetscenter”.

Bild på tårta under invigningen av Storgatan –Aktivitetscenter".

På borden stod bakverk i alla former under tisdagens invigning.

Bild på second hand-kläder under invigningen av Storgatan –Aktivitetscenter".

Återbruk är en av flera aktiviteter vid ”Storgatan”.

För mer information

Sigrun Mårtensson, enhetschef
0652-360 00