MENY

2019-03-26

Gammalt blir nytt i Huset på Hea

Presentartiklar, tavlor, blommor och gott fika i en mysig miljö väntar besökaren i Huset på Hea i Gnarp. Företaget ägs och drivs av Anette Carlén som den 22 mars fick besök av kommunens näringslivsenhet, kommunalrådet Ola Wigg och ledningsutskottets ordförande Stig Eng.

Huset på Hea ligger mitt emot Blå gården nära Gnarps kyrka. Verksamheten registrerades som företag 2018 och är ett utflyktsmål för i första hand invånare i Hudiksvall, Sundsvall och Nordanstig.

Hit ska man komma för att ta en fika och bli inspirerad av innovativa inredningsprodukter där återbruk är en röd tråd. Tulpaner och krukväxter finns också i sortimentet och på väggarna sitter konst från gästutställare.

Mindre grupper kan boka lokal för möten

På övervåningen kan mindre grupper träffas ostört och ha arbetsplatsträffar och liknande möten. Kaféet är ett av få i Nordanstig som har öppet året runt, onsdag till söndag.

Hur kan företagen synas bättre?

Behovet av att synas och höras i informationsbruset är stort för både företag och organisationer. Appar, instagram och andra digitala tjänster är viktiga kanaler, men tryckt material fyller också sin funktion. Samverkan är betydelsefullt för att nå ut.

– Det är viktigt att samverka för att synas, säger Anette Carlén. Huset på Hea är ett av tolv upplevelseföretag i Gnarp och Gränsfors som snart kommer att finnas med i en gemensam flyer i form av en karta med tips på en rundtur för besökare.

Kartan är ett av flera resultat från ett Leaderprojekt som Nordanstig Turism genomför för att marknadsföra aktiviteter och besöksmål i Nordanstigs kommun.

Huset på Hea ägs och drivs av Anette Carlén som den 22 mars 2019 fick besök av kommunens näringslivsenhet, kommunalrådet Ola Wigg och ledningsutskottets ordförande Stig Eng.

Från vänster syns Ola Wigg, kommunalråd, Stig Eng, ledningsutskottets ordförande, Barbro Björklund, näringslivsutvecklare, Hans-Åke Oxelhöjd, samhällsutvecklingschef och Anette Carlén, företagare. Foto: Ingeli Gagner

För mer information kontakta

Barbro Björklund, näringlivsutvecklare
070-690 89 60, barbro.bjorklund@nordanstig.se

Ingeli Gagner, näringslivsstrateg
0652-360 18, ingeli.gagner@nordanstig.se