MENY

2019-03-21

Nu blir det lättare för företagen att vara miljösmarta

Vi fortsätter att förbättra tillgängligheten vid Homons återvinningscentral. Öppettiderna nästintill fördubblas för företag och verksamheter från och med 1 april.

Nu ökar vi tillgängligheten ytterligare på Homons återvinningscentral. Från 1 april kan företag och verksamheter lämna sitt avfall varje helgfri vardag mellan klockan 07.30 och 15.30.

– Vi har lyssnat på företagarnas önskemål och öppnar för företag och verksamheter som får samma tider under hela veckan, säger avfallschef Jimmy Nilsson.

Vi har under en längre tid arbetat med att förbättra tillgängligheten och göra det lättare för nordanstigarna att bli av med sitt avfall. Kvällsöppet tre dagar i veckan liksom öppet varje helgfri lördag har gjort det lättare för privatpersoner att vara miljösmarta.

Nu är det företagens tur när öppettiderna nu ökar från 24 till 40 timmar per vecka. Ett minus kan förstås vara att företagen, i och med förändringen, inte längre kan lämna avfall under kvällstid.

– Så kan det vara, men vi tror ändå att möjligheten att kunna besöka oss under hela arbetsdagen uppväger de där kvällstimmarna, säger Jimmy Nilsson. Vi nästintill fördubblar öppettiderna och hoppas att det ska vara positivt för företagen.

Öppettiderna för privatpersoner är desamma som tidigare.

Samtidigt förändras Avfall och återvinnings kundtjänst, som får telefontid måndag till fredag 9–12 och 13-14.30.

– Det är kanske inte alltid ett telefonsamtal är det bästa sättet att kontakta oss. Många ärenden kan med fördel hanteras via epost eller nordanstig.se, säger Jimmy Nilsson, som tipsar om att bokning av slamtömning kan göras dygnet runt via formuläret på nordanstig.se.

Öppettiderna på våra återvinningscentraler

Här bokar du slamtömning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjullastare som fraktar en container bland avfall på Homons återvinningscentral

För mer information

Kundtjänst – Avfall och återvinning
0652-361 86, avfall@nordanstig.se