MENY

2019-03-12

Tyger från hela världen i Gnarp

Wahlman Textil Imports stora butikslokal i Gnarp är verkligen en färgsprakande och inspirerande miljö. Den 7 mars fick företaget besök av politiker och näringslivsutvecklare. Ägaren och VD:n Viola Schavon visade runt och berättade om verksamheten.

Många åker riktigt långt för att välja bland tusentals tyger, se och känna på kvaliteten, matcha färger och få tips och råd från den duktiga och serviceinriktade personalen. Vid ett tillfälle kom till exempel ett par som åkt över dagen från Eskilstuna för att handla.

Från mattåterförsäljare till Norrlands största textilbutik

På plats vid företagsbesöket var även den förre ägaren Ola Wahlman vars roll numera är att se till fastigheten. Det var Ola som på 1970-talet tog steget från sågverk till textilimport och försäljning. En grekisk affärskontakt behövde en återförsäljare av långhåriga vita mattor och Ola nappade.

Nu har verksamheten utvecklats till Norrlands största tygföretag. Tygerna köps från världens alla hörn och är snyggt ordnade i butiken efter kvalitet, färg och teman. Här finns också mönster till kläder, mattrasor och garner.

Hälften av försäljningen sker via nätet

Wahlman Textil Import omsätter cirka tre miljoner kronor per år och har fyra anställda. Hälften av försäljningen sker via företagets webbutik där det går att beställa både linne, vadmal och över 2000 olika lapptäckstyger.

Gedigen erfarenhet och duktiga medarbetare

Viola Schavon har själv gedigen utbildning och erfarenhet inom textil och mode och hon lovordar sina duktiga medarbetare under besöket. De modeller av väskor, lapptäcken, gardiner och annat som visas i butiken för att ge inspiration hjälps de åt att sy upp.

– Det är skillnad på att sy dam- och herrkläder. Det är mer komplicerat att göra mönster till en kostym än till en klänning, berättade Viola som också passade på att ge kommunalrådet Ola Wigg och ledningsutskottets ordförande Stig Eng en snabbkurs i sömnad under besöket.

Bilden visar en grupp personer i en tygaffär.

Från vänster ledningsutskottets ordförande Stig Eng, Tove Storm och Monica Berglin, medarbetare på Wahlman Textil Import, Ola Wigg, kommunalråd och Viola Schavon, ägare och VD, Wahlman Textil Import. Foto: Ingeli Gagner.

För mer information kontakta

Ingeli Gagner, näringslivsutvecklare
070-392 12 60, ingeli.gagner@nordanstig.se