MENY

2019-01-21

Årets första företagsbesök – Östlunds Sport och Hälsocenter

Den 17 januari gjordes årets första företagsbesök. Då besökte delar av Näringslivsenheten tillsammans med kommunstyrelsens vice ordförande Stig Eng och oppositionens företrädare Tor Tolander Östlunds Sport och Hälsocenter i Bergsjö. På plats tog Thomas och Carina Östlund emot.

Anläggningen är ett hälsocenter och det betyder att man ser till hela människan, att både kropp och själ ska må bra. Förutom träningsmöjligheter erbjuds samtal och behandlingar för ett ökat välbefinnande. Klienterna är allt ifrån personer som behöver rehabiliteringsträning till elitutövare.

500 tränar varje vecka

Över 500 personer tränar på gymmet eller deltar på de 7–8 instruktörsledda passen varje vecka. 120 av dem som tränar är över 65 år och många i den åldersgruppen tränar på förmiddagarna. På eftermiddagar och kvällar kommer främst andra åldersgrupper för att träna.

Förutom styrketräning och ledarledda träningspass arrangerar Östlunds Sport och Hälsocenter utbildningar inom tyngdlyftning för både tyngdlyftare och instruktörer.

Företagsbesöken ett viktigt verktyg

Hans-Åke Oxelhöjd är verksamhetschef för Samhällsutveckling och kommunikation och var med på besöket hos Östlunds Sport och Hälsocenter:

– Vi genomför kontinuerligt företagsbesök och målet är att minst tjugo organiserade besök tillsammans med politiker ska genomföras under 2019. Företagsbesöken är ett av verktygen vi har för att den politiska ledningen och Näringslivsenheten ska få en bättre inblick i hur företagen mår och vilka utmaningar de har som vi kan hjälpa till med, säger Hans-Åke Oxelhöjd.

Gruppbild av två kvinnor och tre män som sitter på huk bakom en stång med vikter på ett gym.

Längst fram syns Thomas och Carina Östlund. I bakgrunden Tor Tolander, Barbro Björklund (Näringslivsenheten) och Stig Eng. Saknas i bild gör Hans-Åke Oxelhöjd som stod bakom kameran.

För mer information kontakta

Hans-Åke Oxelhöjd, verksamhetschef för Samhällsutveckling och kommunikation
0652-36168, hans-ake.oxelhojd@nordanstig.se