MENY

2018-10-06

Efterlängtat konstgräs invigdes i Bergsjö

Trimavallen blev Råsjövallen när Bergsjö IF:s nya konstgräsplan invigdes. Ett hundratal besökare hade kommit och fick bland annat se projektledaren Stefan Lundholm ”skjuta in” invigningen med kanon!

Konstgräsprojektet har möjliggjorts tack vare finansiering av Allmänna arvsfonden, Råsjögruppen, Nordanstigs kommun och många fler. Men framför allt är konstgräsplanen resultatet av ett målmedvetet arbete från Bergsjö IF och deras eldsjälar med Sven Strandberg i spetsen.

Nytt namn på vallen

Vid lördagens invigning passade klubben på att byta namn på anläggningen som nu heter Råsjövallen. En av invigningstalarna var projektledaren Stefan Lundholm, som beskrev konstgräsplanen som den största händelsen på orten på mycket länge.

Kommunstyrelsens vice ordförande, Stig Eng, pekade på projektet som ett utmärkt exempel på när privat, offentlig och ideell samverkan kan få saker att gå framåt.

Rune Svensson från Råsjögruppen uttryckte företagets stolthet över att få namnge arenan. Han poängterade hur viktig idrotten är för ungdomar och att han själv fostrats i Bergsjö IF under 1960- och 70-talet.

"Kan användas närsomhelst"

Barbro Björklund, näringslivsutvecklare i kommunen, tror att konstgräsplanen som i princip kommer att kunna användas dygnet runt, året om, har stor betydelse för idrotten i hela kommunen.

– Folk här tycker att det är fantastiskt att vi fått den här fina planen som kan användas närsomhelst, säger hon.

Underhållning och fotboll

Förutom konstgräset har den nya anläggningen fått löparbanor, en hoppgrop och ny belysning som bekostats av Länsförsäkringars samhällsfond. Och som sagt – inte minst ett nytt namn.

Invigningsdagen bjöd dessutom på underhållning av den lokala gruppen ”Dom andra” och eftermiddagen ägnades åt en lång rad matcher på det nya konstgräset.

Stefan Lundholm "skjuter in" nya Råsjövallens nya konstgräsanläggning. Foto: Lars Larsson