MENY

2018-05-31

Nu får 70 nya hushåll i Hassela fiber

Nästa vecka startar Fiberstaden grävningarna i centrala Hassela. Det betyder att ett 70-tal nya bredbandskunder i området får tillgång till framtidssäker fiber under det här året.

Nu startar grävningarna hos Fiberstadens nya kunder i Hassela. Även grävningen utmed vägarna väntas starta under nästa vecka. Inom kort kommer därför NCC att genom Hälsinge Schakt kontakta de fastighetsägare som valt Nordanstigs stadsnät för att tillsammans gå igenom var på tomten grävningen ska göras. Anslutningarna sker sedan i etapper via Sörens El.

Avvakta med uppsägning

Betalning av din nya fiberanslutning görs när installationen är klar. Fiberstaden rekommenderar också att de nya kunder som i dag har uppkoppling via ADSL, avvaktar med att säga upp sina abonnemang till dess entreprenören klarrapporterat installationen. På så sätt minimeras risken att abonnenter står utan internetanslutning.

I dagsläget har lite drygt hälften av de hushåll i Hassela tätort som erbjudits anslutning till Nordanstigs stadsnät tecknat sig. Utbyggnaden sker oavsett hur stor andel som tecknar sig.

Nyckelfärdig installation

För dig som ännu inte valt finns fortfarande chansen att ansluta din fastighet till Nordanstigs stadsnät. Installationen är nyckelfärdig och kostnaden 16 000 kronor. Fiberstaden erbjuder också möjlighet att delbetala. Fram till och med 15 juni kan avtal tecknas.

Har du frågor kring din kommande anslutning, eller vill veta hur du också kan bli ansluten till Nordanstigs stadsnät? Kontakta i så fall Fiberstaden på 0650-54 60 00 eller info@fiberstaden.se.

På fiberstaden.se finns också all information om priser, tjänster och utbud, men också avtalet och möjlighet att teckna dig för en fiberanslutning.

Om Hasselaprojektet på Fiberstadens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fiberstaden AB är ett av Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner samägt bolag. Fiberstaden ansvarar för drift och utbyggnad av stadsnäten i både Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner, och sköter IT-driften för kommunernas verksamheter.

För mer information kontakta

Fiberstaden AB

0650-55 60 00 (tonval 2), info@fiberstaden.se
Fiberstadens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.