MENY

2019-02-15

Trygghetsboende i Harmånger inflyttningsklart 1 maj

Den 1 maj är 13 lägenheter inflyttningsklara i det nya trygghetsboendet på Hagängsgården i Harmånger. Information om de lägenheter som är lediga finns på Nordanstigs Bostäders webbplats där det också går att ställa sig i kö på framtida lägenheter.

Tolv tvårumslägenheter och en etta är klara för inflyttning i första skedet. Trygghetsboendet på Hagängsgården kommer att bestå av totalt 24 lägenheter, men tidplanen för när de återstående lägenheterna kan färdigställas är inte klar.

Vad är ett trygghetsboende?

Trygghetsboende riktar sig till personer som är 65 år eller äldre och behöver ett tryggare boende. Boendeformen innebär närhet till både grannar, kommunikationer och service.

På trygghetsboendet på Hagängsgården kommer det att finnas en gemensamhetslokal, tillgång till aktiviteter, möjlighet till gemensamma måltider och den som vill kan installera egen tvättmaskin.

Den som bor i egen fastighet eller utanför Nordanstigs kommun och anmäler intresse för trygghetsboende får extra köpoäng hos Nordanstigs Bostäder.

Trygghetsboende inte behovsprövat

Trygghetsboende är inte behovsprövat enligt Socialtjänstlagen. Lägenheterna finns på den vanliga bostadsmarknaden. Den som behöver hjälp för att klara vardagen ansöker om det hos våra biståndshandläggare.

Bilden visar ett vardagsrum med en grå soffa och ett vitt bord. På bordet finns en vas med blommor och bredvid står två ljusstakar med tända ljus.

För mer information kontakta

Vill du anmäla intresse för att hyra en lägenhet eller har praktiska frågor?
Kontakta Nordanstigs Bostäder, 0652-363 21
Nordanstigs Bostäders webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du övergripande frågor om trygghetsboendet?
Kontakta EvaLinda Grensman, verksamhetschef Teknik och hållbarhet,