MENY

2019-02-06

Ökat intresse för mentorprogram

Som företagare kan det vara skönt att ha en erfaren person att bolla idéer med och nu är 2019 års mentorprogram igång. Första träffen för både mentorer och adepter gick av stapeln på Delsbo Folkets hus den 15 januari.

Mentorprogrammet innebär att företagare som kommit förbi uppstartsfasen i sitt företagande och vill att verksamheten ska växa och utvecklas tar hjälp av en mer erfaren företagare som bollplank. Programmet pågår under ett år och företagaren (adepten) och mentorn träffas minst en gång i månaden för att diskutera företagets utveckling. Vid de sju gemensamma träffarna då alla i gruppen ses står föreläsningar, erfarenhetsutbyten och middag på agendan.

Närljus i Ljusdals kommun koordinerar mentorprogrammet i samverkan med HNA i Hudiksvalls kommun och näringslivskontoret i Nordanstigs kommun.

– Totalt 16 par deltar i årets mentorprogram och vi är glada över att intresset för programmet har ökat, berättar Barbro Björklund som är näringslivsutvecklare. Mentorprogrammet innebär både utveckling och en möjlighet att utöka sitt nätverk.

Bilden visar en grupp människor som lyssnar på en föreläsare.

Den 5 februari genomfördes den andra mentorträffen. Kvällens föreläsare var Gro Laupsa Holm som har lång erfarenhet av mentorskap och även skrivit boken "Mentorskap".

För mer information kontakta

Vill du bli mentor eller adept inför mentorprogrammet 2020? Kontakta Barbro Björklund.

Barbro Björklund, näringslivsutvecklare

070-690 89 60

barbro.bjorklund@nordanstig.se

nordanstig.se/mentorprogram