MENY


Skolan i Hassela stängs tillfälligt efter smitta

Arthur Engbergskolan stänger i dag den 17 januari och håller stängt till och med fredag. Eleverna skickas hem med skolskjuts efter lunch.

Orsaken till beslutet är en hög andel covidsmittade på skolan, både bland elever och personal. Stängningen sker efter samråd med smittskyddsläkaren i Region Gävleborg. Förhoppningen är att Arthur Engbergskolan ska kunna öppna igen måndag 24 januari, men smittläget kommer att vara avgörande.

Förskola som vanligt

Stängningen omfattar förskoleklass till och med år 6. Förskolan berörs inte av stängningen och har öppet som vanligt. I förskolan är personalsituationen bättre och hålls öppen tillsvidare för att föräldrar ska ha möjlighet att arbeta.

– Det är förstås tråkigt att behöva stänga skolan, skolnärvaro är viktigt. Men som smittläget ser ut på skolan i Hassela är det här den bästa lösningen, säger utbildningschef Thomas Larsson.

Följer utvecklingen

Kommunens krisledning följer utvecklingen och har beredskap om ytterligare insatser skulle visa sig nödvändiga för att begränsa smittspridningen i våra verksamheter.

Exteriörbild av Arthur Engbergsskolan i Hassela.

För mer information

Thomas Larsson, utbildningschef
070-281 72 83, thomas.larsson@nordanstig.se