MENY


Hög andel positiva covidprov i vår kommun

Smittspridningen ökar i länet och allt fler vårdas på sjukhus. Kom ihåg att hålla avstånd i julhandeln och undvik trängsel.

Region Gävleborgs statistik visar nu en kraftigt ökad spridning av covid-19 i länet. Vår kommun är den kommun i länet som just nu har högst andel positiva provsvar – nästan vart tionde prov var positivt de senaste sju dagarna.

Vaccin på arbetstid

Folkhälsomyndigheten och regeringen har skärpt rekommendationerna och uppmanar igen till särskild försiktighet för att begränsa smittspridning. Liksom tidigare är att hålla distans och att stanna hemma vid minsta symtom viktiga åtgärder som alla kan hjälpa till med.

I tider av julhandel är det viktigt att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus, och att i största allmänhet undvika trängsel.

Som stor arbetsgivare gör Nordanstigs kommun det möjligt för anställda att arbeta hemifrån när arbetet så tillåter.

Fler på sjukhus

På sina håll har belastningen på vården ökat, och i vårt län har den senaste tiden ett 20-tal personer vårdats samtidigt på sjukhus för covid-19. Tidigare i höst var siffran periodvis noll.

Från expertmyndigheterna rekommenderas att alla som har möjlighet bör vaccinera sig. Kommunanställda i Nordanstig kan efter dialog med sin chef vaccinera sig på arbetstid.

Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns de senaste rekommendationerna för att minska smittspridningen.

Nyhetsbild corona, nytt om corona infälld på yta med kommunens logotyp.