MENY


Covidbevis lanseras den 1 juli

Om du ska resa inom Europa underlättar det om du enkelt och säkert kan visa att du är vaccinerad mot covid-19. E-hälsomyndigheten lanserar tjänsten den 1 juli.

Covidbevis är ett kostnadsfritt digitalt bevis på att du är vaccinerad mot covid-19 som kan användas vid resor inom Europa. När tjänsten öppnar den 1 juli kommer du som är vaccinerad mot covid-19 att kunna beställa beviset via e-tjänsten covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Inom sju dagar rapporteras varje vaccination in till Nationella vaccinationsregistret. Efter det kan du logga in med e-legitimation och hämta ditt vaccinationsbevis. Beviset kan laddas ned till din dator eller mobiltelefon och skrivas ut.

Olika länder ställer olika krav

Vid utresa, inresa eller inom ett land i samband med id-kontroll, kan du med ditt covidbevis visa att du uppfyller landets regler. Olika länder har olika krav och kraven kan också ändras över tid. Det är du själv som har ansvaret att kontrollera reglerna för det land du planerar att resa till. Utrikesdepartementet (UD) uppdaterar informationen löpande om vilka regler som gäller för respektive land på swedenabroad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilden visar ett skärmklipp från E-hälsomyndighetens youtubefilm om covidbevis. Länk till annan webbplats.

Klicka på bilden för att se en kortfilm om Covidbevis på Youtube.

Bilden visar grafik över de olika stegen från vaccination till covidbevis.