MENY


Många verksamheter fortsatt stängda

Andelen smittade ökar och våra icke nödvändiga verksamheter kommer att hållas stängda ännu en tid. Samtidigt har arbetet startat med att planera för att kunna öppna samhället igen när pandemin så medger.

Våra verksamheter som inte är absolut nödvändiga ska vara stängda på grund av den pågående smittspridningen. Det har länets kommuner tillsammans med Region Gävleborg, länsstyrelsen och smittskyddet gemensamt beslutat vid ett möte på måndagen.

"Inte läge att slappna av"

Läget är fortsatt allvarligt i vårt län och andelen smittade ökar på nytt. Återigen är nästan en av fem covidtestade smittade av viruset.

– Det är inte alls läge att slappna av ännu. Även om andelen vaccinerade ökar för varje dag, och på senare tid i allt högre takt, ser vi en stor smittspridning, säger kommunchef Erik Hedlund.

Måndagens beslut innebär att idrottshallar, badhus, dag- och daglig verksamhet, liksom öppna förskolan och Kulturhuset Bergsjögården fortsatt ska hållas stängda till åtminstone 3 maj. Även lunchbarerna i Sörgården och Hagängsgården hålls stängda. Idrottshallar är dock öppna för föreningsdriven verksamhet som riktar sig till barn och unga födda 2002 och senare och för skolverksamhet.

Viktigt fortsätta följa råden

Samtidigt har ett arbete startat i länet för att på sikt och på ett planerat sätt kunna börja öppna upp de viktiga verksamheterna. Förutsättningen är förstås att smittspridningen medger att lättnaderna införs. Förändringarna kommer då att ske på ett samlat sätt som är lika över hela länet.

Just nu är det allra viktigaste att fortsätta att följa rekommendationerna om distans, handhygien, att bara umgås med dem i sitt hushåll och framför allt; att stanna hemma vid minsta symtom.

Närbild på orange innebandyklubba och rosa boll med texten "Nytt om corona" i förgrunden.