MENY


Besök på särskilda boenden ska förbokas

Folkhälsomyndigheten meddelade i slutet av februari att såväl sjukdomsfall som dödsfall minskat på landets särskilda boenden. Detta öppnar för möjligheten för vaccinerade boende att åter träffa anhöriga på nära håll i sitt eget hem. Vi vill dock påminna om att besöken ska förbokas.

Antalet fall av covid-19 bland boende på särskilda boenden har gått ner i takt med att vaccinationsgraden har ökat och Folkhälsomyndigheten bedömer att den som är vaccinerad med två doser kan återgå till en lite mer normal tillvaro när det gäller kontakter med andra människor, två veckor efter den andra dosen. Den som är vaccinerad behöver alltså inte längre vara lika försiktig som innan i sitt eget hem. Det går till exempel bra att träffa symtomfria anhöriga och att komma dem fysiskt nära.

– Det är naturligtvis oerhört positivt att våra boende nu kan få vara sina anhöriga fysiskt nära, men vi vill understryka att man fortfarande måste boka sitt besök, säger Anna Finnström, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Besök kan bokas till tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar och du ska självklart vara symtomfri när du gör ditt besök. Bokning sker till respektive boende.

Röda träbyggnader med lite snö på taken.

Besök på våra särskilda boenden måste fortfarande förbokas. På bilden syns Bergesta i Gnarp.