MENY


Rekommendation om munskydd gäller tillsvidare

Smittskyddet i Region Gävleborg förlänger den regionala rekommendationen om användandet av munskydd. Rekommendationen som gällde till och med den 10 mars förlängs nu tills smittläget förbättrats.

Med anledning av den snabba smittspridningen i länet införde smittskyddsläkaren den 23 februari skärpta regionala rekommendationer fram till och med den 10 mars 2021. Rekommendationen förlängs nu tills vidare. Vi ska fortsätta att använda munskydd i situationer där vi inte kan hålla minst 1,5 meters avstånd under 15 minuter eller mera, såsom i kollektivtrafiken. I kollektivtrafiken bör personer födda 2004 och tidigare alltid använda munskydd.

Förlängningen gäller också rekommendationen om att personer som är anställda av en verksamhet där ett större utbrott pågår ska undvika vistelse i samhället.

Ingen förlängning för högstadie- och gymnasieskolor

Rekommendationen till skolor om fjärr- eller distansundervisning en vecka efter sportloven förlängs inte. Här tar Folkhälsomyndighetens rekommendation vid om 20–80 procents fjärr- eller distansundervisning till och med den 1 april.

  • "Rekommendation om munskydd gäller tillsvidare" (regiongavleborg.se)
Nyhetsbild corona, nytt om corona infälld på yta med kommunens logotyp.