MENY


Klart för träning även för äldre ungdomar

Våra idrottshallar öppnas för träning även för ungdomar upp till och med gymnasieåldern. Beslutet gäller organiserade idrottsaktiviteter både inomhus och utomhus och gäller fram till den 7 mars.

Texten uppdaterad 24 februari 2021

Nu ger Folkhälsomyndigheten klartecken för att även äldre ungdomar födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus. Tidigare har träning tillåtits bara för barn födda 2005 och senare för att minska risken för spridning av coronaviruset. Samtidigt betonar Folkhälsomyndigheten att det är viktigt att rekommendationer och allmänna råd följs.

Lättnaderna innebär att vi från och med lördag 6 februari öppnar våra kommunala idrottssalar och simhall för organiserad träning upp till och med gymnasieåldern. Observera att simhallen inte är öppen för allmänt bad.

Andra verksamheter fortsatt stängda

Myndighetens bedömning är att de positiva aspekterna av barn och ungas fysiska aktiviteter överväger riskerna för smittspridning. Risken för att en del ungdomar hoppar av och inte återvänder till idrotten om träningar inte kan återupptas, har också vägts in i torsdagens beslut.

Rekommendationerna förlängda till den 7 mars

Sedan tidigare har Folkhälsomyndigheten rekommenderat att all statlig, regional och kommunal verksamhet som inte är nödvändig bör hållas stängd till och med 7 februari. Den rekommendationen förlängdes först till och med 21 februari men har nu förlängts till den 7 mars.

Läs mer om ändringarna på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs om covid-19 och idrottande hos Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information

Andreas Mossnelid, fritidsutvecklare
0652-368 20, andreas.mossnelid@nordanstig.se