MENY
  • Startsida
  • / covid-19
  • / Förlängning av omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och stöd till handelsbolag


Förlängning av omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och stöd till handelsbolag

Omsättningsstödet till enskilda näringsidkare och stödet till handelsbolag kommer att förlängas till att också omfatta mars och april 2021. Stödet riktar sig till enskilda näringsidkare som har drabbats av ett större tapp i omsättningen till följd av den pågående pandemin.

För att stötta enskilda näringsidkare som inte kunnat dra nytta av de övriga stödåtgärderna införde regeringen i november 2020 ett särskilt omsättningsstöd. Det omfattade tidsperioden mars–juli 2020. Nu förlängs stödet som kommer att omfatta tiden augusti 2020 – februari 2021.

Inom kort kommer ett motsvarande stöd riktat till handelsbolag, inklusive kommanditbolag, som har minst en fysisk person som delägare att införas som omfattar tiden mars 2020 – februari 2021.

Regeringen låter samtidigt meddela att båda stöden kommer att förlängas till att även omfatta stödperioderna mars och april 2021. För att kunna söka stöd för mars och april 2021 krävs att företaget har tappat minst 30 procent i omsättning jämfört med motsvarande period 2019. Stöd kan då utgå med 90 procent av omsättningstappet upp till 24 000 kronor per stödperiod.

Föräldralediga, sjukskrivna och personer med arbetslöshetsersättning omfattas

I samband med förlängningen av stödet till enskilda näringsidkare, kommer det att införas en möjlighet även för de som har fått arbetslöshetsersättning under den stödperiod som ansökan avser. Även de som har varit föräldralediga eller sjukskrivna under referensperioden har möjlighet att ta del av det förlängda omsättningsstödet.

Regeringen återkommer med nya förordningar som reglerar de nya perioderna.

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prenumerera på nyheter om näringsliv och företagande

Vi har skapat ett eget nyhetsflöde för nyheter som berör dig som företagare i Nordanstig, eller dig som helt enkelt vill hålla dig uppdaterad inom näringsliv och företagande. Om du väljer att prenumerera får du e-post med en länk till sidan som uppdaterats med ny information.