MENY
  • Startsida
  • / covid-19
  • / Personal inom äldreomsorgen färdigvaccinerade i slutet av mars


Personal inom äldreomsorgen färdigvaccinerade i slutet av mars

Mängden vaccin som behövs för att vaccinera personalen som tar hand om våra äldre är säkrad. Om en dryg månad kommer alla som arbetar nära brukarna att ha vaccinerats.

– Alla är inbokade för vaccination, säger Anna Finnström som är medicinskt ansvarig sjuksköterska. I slutet av mars räknar vi med att all sjukvårdspersonal inom äldreomsorgen är vaccinerad. Habiliteringspersonal inom LSS kommer att vaccineras senare, i fas 2.

Vaccinationen ger ett skydd, men det är inte hundraprocentigt. Därför är det viktigt att alla fortsätter att följa rekommendationerna om att hålla avstånd, tvätta händerna och undvika nära kontakter. Det är en stor utmaning att få allmänheten att förstå det, säger Anna Finnström.

– Det är positivt att vi kommer framåt med vaccinationerna och på det sättet kan minska smittspridningen, men vi har en samhällssmitta och därför är det jätteviktigt att alla, även de som är vaccinerade, fortsätter att följa rekommendationerna. Det är bra att vi vaccinerat så pass många sköra äldre i vår kommun.

De flesta brukare på våra särskilda boenden har nu fått vaccinationsdos 2 och de som har kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser i hemmet har fått minst en dos.

För mer information

Anna Finnström, medicinskt ansvarig sjuksköterska
0652-362 35
anna.finnstrom@nordanstig.se

Bilden visar  hur en person får en spruta i armen.