MENY


Fortsatt stängt i vissa verksamheter

Kommunens verksamheter som inte bedöms som helt nödvändiga kommer fortsatt att hållas stängda. Folkhälsomyndigheten har förlängt rekommendationen till 21 februari.

Folkhälsomyndigheten förlänger rekommendationen om att alla verksamheter i stat, regioner och kommuner som inte är nödvändiga bör hållas stängda. Den tidigare rekommendationen sträckte sig till och med 7 februari, men förlängs nu till och med 21 februari.

Det innebär att vår kommunala simhall, idrotts-, och andra träningsanläggningar är fortsatt stängda. Undantagna är ungdomar födda 2002 och senare som nu tillåts träna både inomhus och utomhus i organiserade aktiviteter.

Dagverksamhet stängd februari ut

Den fortsatta stängningen omfattar också Kulturhuset Bergsjögården, Anhörigstödets mötesplats, turistbyrån i Jättendal, dagverksamhet för äldre och daglig verksamhet som till exempel Storgatan Aktivitetscenter. De två senare verksamheterna kommer att vara stängda åtminstone februari ut.

Även öppna förskolan och Familjecentralerna hålls stängda tillsvidare. På Familjecentralerna har endast BVC öppet och där krävs tidsbokning.

Efter en kortare återöppning i slutet av september stängdes våra lunchbarer i Sörgården och Hagängsgården igen på grund av ökad smittspridning i länet. Lunchbarerna kommer att hållas stängda tills vi ser att de kan öppnas på ett säkert sätt igen.

FHM:s allmänna råd och rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våra samlade nyheter om covid-19 och coronaviruset