MENY
  • Startsida
  • / covid-19
  • / Information om covid-19 och vaccination för dem som saknar internetuppkoppling


Information om covid-19 och vaccination för dem som saknar internetuppkoppling

Det snabbaste sättet att få information om covid-19 och vaccination är på nätet, men den som saknar internetuppkoppling kan istället ringa.

Allmän information om covid-19

På det nationella informationsnumret 113 13 kan man ställa allmänna frågor om coronaviruset och få information om myndigheternas rekommendationer.

Till Region Gävleborgs coronasupport, 026-15 03 00, kan man ställa frågor om provtagning för corona och vaccinationer mot covid-19. Det kan uppstå väntetider när många ringer samtidigt.

Information om vaccination mot covid-19

Region Gävleborgs coronasupport på 026-15 03 00 kan svara på frågor om vaccination mot covid-19. De kan också svara på vilka grupper som för närvarande prioriteras för vaccination i Gävleborgs län. Det kan uppstå väntetider när många ringer samtidigt.

Just nu prioriteras följande personer för vaccination i Gävleborg:

  • Personer som har hemtjänst eller hemsjukvård
  • Personer som bor i samma hushåll som någon som har hemtjänst eller hemsjukvård
  • Personer som har vårdnära arbetsuppgifter i kommunal vård och äldreomsorg

Boka tid för vaccination mot covid-19

Den som saknar bank-id ringer 026-15 03 00 för att boka vaccinationstid. Man kan bara boka tid om man tillhör en grupp som just nu prioriteras. Det är tillgången på vaccin som styr hur många vaccinationstider det finns. Det kan uppstå väntetider när många ringer samtidigt. Den som inte har svenskt personnummer ska kontakta sin hälsocentral.

Viktigt! Man ska inte ringa 1177 för att boka tid för vaccination eller ställa frågor, de kan inte hjälpa till med det. Till sjukvårdsrådgivningen 1177 ringer man bara om man behöver personlig sjukvårdsrådgivning.

Bilden visar en äldre kvinnas händer som håller i en mobiltelefon.

Foto: Pixabay