MENY


Information om vaccination på 1177.se

I vilken ordning vaccinerar man och vad gäller i Gävleborgs län? Frågorna kring vaccineringen mot covid-19 är många. På 1177.se finns all tillgänglig information.

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i infektionssjukdomen covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen, det är därför viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig. Att vaccinera sig är frivilligt och kostar ingenting.

Alla kan dock inte vaccinera sig samtidigt. Folkhälsomyndigheten har prioriterat vilka personer som ska erbjudas vaccination först. De som har störst behov av att skyddas mot att bli allvarligt sjuka får först.

Region Gävleborg samordnar all vaccination i länet. Kommunens ansvar omfattar personer i våra särskilda- och LSS-boenden, hemtjänstkunder – inklusive de som valt privata utförare – och vår egen vårdpersonal. Vaccineringen vid våra särskilda boenden och korttidsboendet är snart avklarad, hemtjänstkunder och vårdpersonal står näst på tur.

Tidsbokning för hemtjänstkunder och allmänheten

Just nu testas det nya tidsbokningssystem där bland andra hemtjänstkunder och så småningom allmänheten kommer att kunna beställa tid för vaccinering. Systemet väntas vara i drift inom kort. Då kommer vi och andra kommuner att få information att förmedla till våra hemtjänstkunder om hur vaccinationerna i detalj kommer att gå till.

För brukare som inte själva kan, eller som saknar anhörig som kan hjälpa till att boka tid, kommer hemtjänstpersonal att bistå med bokning. Vaccinering av hemtjänstkunder kommer att ske genom samarbete mellan hälsocentralerna och kommunen.

Uppdaterad information om vaccineringen

1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns all tillgänglig information information om bland annat prioriteringsordningen och hur vaccineringen går till. Sidan uppdateras kontinuerligt med aktuell information och ger svar på vanliga frågor som många har.


Händer som håller i en smartphone. På skärmen syns 1177:s webbplats för vaccination mot covid-19.