MENY


Nya åtgärder stänger bibliotek och hallar

Biblioteken och våra idrottshallar stängs i enlighet med regeringens nya och skärpta restriktioner.

I fredags presenterade regeringen ytterligare restriktioner för att bromsa spridningen av covid-19. Situationen är fortfarande mycket allvarlig och det är av yttersta vikt att vi alla följer de nya råden, trots de stundande helgerna.

För Nordanstigs del innebär de nya rekommendationerna att vi från och med 23 december stänger våra bibliotek. Biblioteken hålls stängda fram till och med 24 januari 2021. Detaljerad information kring biblioteken publiceras tisdag 22/12.

Under samma period kommer alla våra Idrottshallar att hållas stängda – även för personer födda 2005 och senare. Sedan tidigare har de varit stängda för personer födda 2004 och tidigare. Badhuset i Bergsjö stängdes för allmänheten redan 18 november.

De nya skärpta åtgärderna:

  • Alkoholförsäljning förbjuds från och med klockan 20.00 på serveringsställen. Detta gäller från och med den 24 december.
  • Folkhälsomyndigheten sänker maxantalet i ett sällskap på restaurang från åtta till fyra personer. Detta gäller från och med den 24 december.
  • Folkhälsomyndigheten ger besked om att köpcentrum, butiker och gym snarast behöver sätta ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma.
  • Folkhälsomyndigheten förlänger rekommendationen om att gymnasieskolor ska bedriva fjärr- eller distansundervisning, till och med 24 januari 2021.
  • All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.
  • Folkhälsomyndigheten kommer att rekommendera att munskydd ska användas i kollektivtrafik under vissa tidpunkter. Folkhälsomyndigheten kommer att återkomma med detaljer innan detta träder i kraft den 7 januari.
  • Alla som kan jobba hemma ska jobba hemma. Regeringen kommer att ge ett särskilt uppdrag till alla statliga myndigheter för att säkerställa att all icke nödvändig personal ska arbeta hemma.

"Ytterligare nationella restriktioner för att hejda smittspridning" (regeringen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhetsbild corona, nytt om corona infälld på yta med kommunens logotyp.