MENY


Covidsmitta på särskilt boende i Harmånger

Åtta boende och fyra personal har konstaterats smittade vid Hagebo omsorgsboende.

Efter provtagning av samtliga boende vid Hagebo särskilda boende i Harmånger har åtta brukare konstaterats bära på covidsmitta. Screeningen gjordes efter att en boende fått lindriga symtom.

Enligt vård- och omsorgschef Karin Henningsson är läget trots allt lugnt och stabilt på boendet och de smittade brukarna mår förhållandevis bra.

– Men jag har sagt det tidigare, med den här sjukdomen kan läget snabbt förändras. Närstående är underrättade om situationen.

Smittskyddet inkopplat

Smittade brukare hålls isolerade och vårdas av särskild personal för att begränsa risken för att smittan ska spridas vidare.

Även bland personalen finns fyra konstaterade fall. All personal kommer därför att provtas under måndagen. Länets smittskydd är inkopplat och bidrar med smittspårning.

– Vi har stor hjälp av smittskyddet, men också av sjukvårdens mobila team och av hälsocentralerna, både i Harmånger och på Sörgården, säger Karin Henningsson.

Tidigare i veckan konstaterades ett 20-tal covidfall på Sörgården i Bergsjö.

"Följ råden"

Pandemin anstränger hela samhället, men allra mest vården och omsorgen. Karin Henningsson poängterar sjukvårdens och omsorgens duktiga personal som sliter dygnet runt.

– Ska de orka behöver alla hjälpa till nu. Jag vädjar därför till alla i samhället att följa råden om handhygien, distans och att inte träffas i onödan. Det är det bästa stöd som kan ges till Sveriges vårdpersonal.

För mer information

Karin Henningsson, vård- och omsorgschef
070-190 12 52, karin.henningsson@nordanstig.se

Nyhetsbild corona, nytt om corona infälld på yta med kommunens logotyp.