MENY
  • Startsida
  • / covid-19
  • / Krisstöd till kulturen – andra ansökningsomgången öppen


Krisstöd till kulturen – andra ansökningsomgången öppen

Den 22 oktober öppnade Kulturrådet den andra ansökningsomgången av de nya krisstöden till kulturen. Nu är särskilda behov i kulturlivet och smittsäkra evenemang i fokus. Fler yrkesgrupper och organisationer omfattas av det här stödet.

Krisstöden i den andra ansökningsomgången ska lindra den akuta ekonomiska krisen, stimulera till återhämtning och säkra en bredd av kulturella uttryck i hela landet. Scentekniker, som inte kunde söka i våras, kan nu ansöka om stöd. Även aktörer som drabbats av inställd internationell verksamhet omfattas.

Kulturrådets andra bidragsomgång för inställda och uppskjutna evenemang som öppnade den 22 oktober:

Kulturrådets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om krisstöden och hur du ansöker. Där kan du också göra ett snabbtest om du är osäker på om din organisation kan söka krisstöden eller inte, få information om webbinarier och ställa frågor.

Ansökan till krisstödet för inställda och uppskjutna evenemang stänger under nästa vecka (vecka 44). Mer information finns på Kulturrådets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer information

Läs mer om det nya krisstödet och hur du ansöker på Kulturrådets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bilden visar människor som lyfter upp händerna i luften framför en upplyst scen.

Foto: Vishnu R/Pixabay