MENY


Nya riktlinjer för ensamåkning med färdtjänst

Från 1 november kommer endast de kunder som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp, att resa ensamma i fordonen vid resor med färdtjänst. Övriga färdtjänstkunder samplaneras med andra men aldrig med fler än tre resenärer i samma fordon.

De nya riktlinjerna införs med anledning av att resor med färdtjänst och annan anropsstyrd trafik har ökat under hösten, samtidigt som det finns ett begränsat antal servicefordon att tillgå. Det är viktigt att alla som har ett behov av att resa ska få möjlighet till det.

X-trafik samordnar färdtjänstresor för hela Gävleborgs län. Beslutet om de nya riktlinjerna är länsövergripande och har tagits i samråd med alla kommuner samt Region Gävleborgs smittskyddsenhet.

Res bara om du är symptomfri

Precis som tidigare gäller det att som resenär vara helt frisk och inte ha några förkylningssymtom för att göra en resa under pågående coronapandemi. Du som har underliggande sjukdomar och har behov av att resa ensam behöver kontakta din färdtjänsthandläggare på X-trafik.

För mer information

X-trafik 0771-12 12 11
Telefontid måndag-torsdag kl 08.00-11.30 samt 12.30-16.00. Fredagar samt dag före helgdag kl 08.00-11.30. fardtjanst.xtrafik@regiongavleborg.se.

Närbild på ett par fötter och hjulen på en rullstol.