MENY
  • Startsida
  • / covid-19
  • / Nu kan idrottsföreningar ansöka om statligt kompensationsstöd


Nu kan idrottsföreningar ansöka om statligt kompensationsstöd

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. Nu kan idrottsföreningar ansöka om statligt kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen under perioden 1 juli – 30 september 2020.

Syftet med stödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten. Riksidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet.

Ansökan om kompensationsstöd är öppen från 15 oktober till den 26 oktober kl. 12.00 2020. Ansökan görs via IdrottOnline.

För att underlätta för föreningarna bjuder Riksidrottsförbundet SISU Gävleborg in till digitala informationsmöten då man går igenom hur en ansökan om kompensationsstöd ska göras.

Möten om att söka kompensationsstöd

Måndag 19 oktober kl. 14.00, länk för att ansluta till mötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torsdag 22 oktober kl. 16.00, länk för att ansluta till mötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För frågor om informationsmötena kontakta RF-SUSU Gävleborg.

Mer information

Information statligt kompensationsstöd finns på Riksidrottsförbundets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilden visar en innebandyklubba och en boll i en gymnastiksal

Foto: Nordanstigs kommun