MENY


Nu öppnar delar av våra dagliga verksamheter

Från och med den 31 augusti är vår dagliga verksamhet Paletten i Bergsjö öppen igen. Utegruppen på Storgatan aktivitetscenter startar också sin verksamhet.

Verksamheterna har anpassats med små grupper fördelade på olika dagar.

– Vi har delat upp brukarna i grupper som kommer till vår dagliga verksamhet olika dagar. Då kan vi hålla distans och med det förhindra smittspridning, säger Sigrun Mårtensson som är enhetschef för Omsorgen om funktionshindrade.

Förväntansfullt på Paletten

På Paletten arbetar man utifrån lagstadgade insatser inom LSS och det betyder att anpassningen sker utifrån varje individs funktionshinder och behov.

Glädjen och förväntan var stor hos dem som kom till Paletten igen första dagen. På förmiddagen var det fullt program med bland annat bakning. Under eftermiddagen kunde var och en pyssla med sitt. Några valde att lägga pussel.

Storgatans utegrupp är också igång igen från och med 31 augusti, måndag till fredag. Utegruppen består av ett fåtal personer och arbetar utomhus med bland annat snickeri- och målningsarbeten.

– Det känns bra att vi kan öppna en del av verksamheten i liten skala igen. Nu planerar vi för att öppna Storgatan aktivitetscenter second hand och kafé den 1 oktober. Där kommer vi förstås också att anpassa verksamheten för att förhindra smittspridning.

För mer information

Sigrun Mårtensson, enhetschef
0652-361 16, sigrun.martensson@nordanstig.se

Bilden visar en man som står vid en köksbänk och skär upp rulltårta.

Stefan skär upp rulltårtan som bakades första dagen som Paletten hade öppet på länge. Foto: Nordanstigs kommun

Bilden visar en man och en kvinna som sitter vid ett runt bord och lägger pussel.

Jossan och Tobias lägger pussel. Foto: Nordanstigs kommun

Bilden visar en handtextad skylt i olika färger på en glasdörr.

Paletten har öppnat verksamheten i liten skala. Foto: Nordanstigs kommun