MENY


Se över energiförbrukningen och spara pengar

Coronaviruset förändrar villkoren för både privatpersoner och företag. Vår energi- och klimatrådgivare jobbar nästan som vanligt och har flera råd att ge, både till företagare och privatpersoner.

Se över belysning och uppvärmning i lokalerna

Om din verksamhet har tvingats att dra ner på takten så gäller det att försöka minska kostnaderna så gott det går. Tänk på att lokaler där verksamheten minskat kanske inte behöver stå fullt belysta och fullt uppvärmda. Ventilationen kan kanske köras på halvfart eller inte lika många timmar.

Tryckluft är en kostsam energibärare som man ska försöka hålla korta drifttider på. Finns det underhåll och skötsel som nu kan göras med egen personal så kan det också vara en bra idé.

Kan du dra ned på kostnaderna hemma?

I dessa tider av karantän och arbete hemifrån kanske många tar sig en funderare på hur man använder el- och uppvärmningsenergi hemma. Välkommen att diskutera allt från vedeldning till värmepumpar, hög elanvändning eller installation av solceller. Funderar du på att skaffa en ny bil så kanske en elbil är något du vill ha en opartisk rådgivning om.

Hembesöken är tillsvidare inställda

I vanliga fall gör Johan kostnadsfria hembesök. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör i dagsläget inga hembesök. Johan finns däremot tillgänglig på både telefon och mejl för kostnadsfri konsultation.

Johan Ringmar når du på telefon 072-202 48 53 och på energiradgivning@nordanstig.se