MENY


För Jonas är det ingen konst att hjälpa till

Hasselabon och konstnären Jonas Pettersson levererar egentillverkande visir till vård- och omsorgsverksamheten. Han är en av flera som nu bidrar med skyddsutrustning till vår duktiga personal.

Större delen av Sveriges kommuner lider just nu brist på skyddsutrustning. I Hassela finns konstnären Jonas Pettersson som också jobbar som programmerare och använder i vanliga fall sin 3D-skrivare för att skriva ut robotdelar.

"Självklarhet att hjälpa till"

Under det rådande läget med covid-19 vill han dra sitt strå till stacken och låter skrivaren tillverka visirbågar samtidigt som han jobbar med annat. Ritningen för bågarna har han hittat på nätet. För att tillverka ett komplett visir behövs även overheadpapper och hålslag.

– Jag gör det för att jag ser det som en självklarhet att vara med och hjälpa till, säger Jonas.

Kommunens skolor jobbar också med att tillverka bågar. Efter användning kan visirbågarna rengöras, desinficeras och återanvändas medan visirplasten byts ut.

Tack så mycket!

Även på andra håll i kommunen 3D-printas visirbågar och både företag och privatpersoner har skänkt skyddsmaterial som munskydd, latexhandskar och handsprit.

Vi är förstås mycket tacksamma för all den smittskyddsutrustning som skänks, den kommer att göra nytta i vår omsorg.

Har du eller ditt företag överbliven skyddsutrustning, till exempel munskydd? Vi tar gärna emot den. Kontakta i så fall Helena Havela på 072-222 76 52 eller helena.havela@nordanstig.se.

Observera att vi kan bara ta emot material som ligger i obrutna förpackningar.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska Anna Finnström och Hasselakonstnären Jonas Pettersson.