Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Måndag 19 november 2018

2018-02-02

Små störningar trots besvärligt väder

Nu går vi tillbaka till vardagen i våra verksamheter. De senaste dygnens svåra väderlek ledde till förhållandevis små störningar i vår kommun.

Snöfallet har avtagit eller helt upphört på de flesta håll i vårt område. SMHI har en klass 1-varning utfärdad för stora snömängder som främst gäller Gästrikland.

Skolorna öppna

I Nordanstig är skolorna är nu öppna och skoltrafiken går, även om det kan finnas viss risk för förseningar eller andra störningar i skol- och busstrafiken. Vissa barn har inte tagit sig till skolan i dag och då handlar det om att de inte kan ta sig från den egna fastigheten.

Snöröjningen fortsätter under fredagen på våra orter för att öka framkomligheten och göra kommunens lokaler och fastigheter tillgängliga. Det är stora snömängder som kommit det senaste dygnet och utrymmet för att flytta undan snön är i många fall trångt. Tänk på att sikten i korsningar och vägskäl kan vara begränsad.

Snöröjning enligt plan

Kommunen har inga egna gator och vägar, snöröjningsansvaret ligger på Trafikverket och deras entreprenörer och på enskilda vägföreningar. Kommunen ansvarar genom Nordanstigs Bostäder för snöröjning på skolor och andra offentliga byggnader och fastigheter. Det arbetet löper på enligt plan. Prognosen är att det mesta ska vara röjt under fredagen.

Hemtjänsten har nått de flesta av sina kunder under natten. Nattpatrullen har haft fördubblad bemanning i sina bilar. I vissa fall har man fått skotta sig fram till fastigheter. Ett fåtal hus har varit alltför insnöade för att man ska kunna komma fram. Där har man istället haft telefonkontakt för att stämma av läget med kunderna. Inga avvikelser har behövt rapporteras.

Inga bandvagnsuppdrag

Inte i något fall har det funnits behov av till exempel bandvagnstransport i Nordanstig.

Enligt Norrhälsinge räddningstjänst har det allmänt varit lugnt, och man har nu återgått till normal beredskap. Den bandvagnsbesättning som varit stationerad i Jättendal är tillbaka i Hudiksvall. Bandvagnen kommer däremot att vara kvar åtminstone över helgen.

Sammantaget har våra verksamheter fungerat bra utifrån väderförutsättningarna.

Marie Forsström är transportansvarig och började fredagen med att skotta fram bilar. Foto: Lars Larsson

Uppdaterad: 2018-02-02

Sidansvarig: Lars Larsson, kommunikationschef

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner