Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Lördag 17 november 2018

2018-02-01

Hjältar håller ställningarna på Ilsbo förskola!

Utanför fönstret vräker snön ner och inne på förskolan i Ilsbo förbereds lunch för de åtta barn som kommit idag.

– Skolan är stängd och vi har barn både från skolan och förskolan här idag, berättar Frida Färnström Sving som är förskollärare på Ilsbo förskola.

Frida var på plats redan klockan 05.15 för att hinna skotta utanför dörren innan barnen kom. Nu leker de och det börjar bli dags för lunch. Eftersom den ordinarie kökspersonalen inte kunde ta sig till jobbet dukar Frida fram lunchen tillsammans med barnskötarna Pia Johansson och Pia Samuelsson. Maten är tillagad i skolköket som vanligt, men det blev lite ändring i menyn. Istället för lasagne kommer det att serveras potatis och köttfärsbiffar.

Mysdag inomhus

Det ser ut att bli en mysdag inomhus för barnen. Efter lunchen ska de titta på film.

– Det ligger mycket snö på taken och eftersom taken ska skottas så vågar vi inte ha barnen ute, säger Pia Samuelsson.

När kommunikationerna inte fungerar som vanligt finns det risk för att föräldrarna inte hinner hämta sina barn i tid, men det är inget problem.

– Vi har sagt till föräldrarna att det inte är någon fara om de kommer sent. Vi jobbar över om det behövs, säger Pia Johansson.

Annorlunda kontor för teknik- och miljöhandläggaren Andreas

I ett litet kontorsutrymme på förskolan sitter teknik- och miljöhandläggaren Andreas Johansson med sin dator och jobbar med LOV-ansökningar. Han bor i Ilsbo och kunde inte ta sig till kommunkontoret i Bergsjö idag. Därför sitter han på förskolan istället där det finns trådlöst nätverk.

– Det är lugnare än jag trodde, säger Andreas. Det går bra att jobba här. Jag har ju dörren stängd!

Det är bra att kommunens olika verksamheter kan hjälpas åt tycker Andreas. Det är en fördel med en liten kommun menar han, att det är kortare kontaktvägar och lätt att hjälpa varandra när något sådant här händer.

Det finns många hjältar både i kommunens verksamhet och utanför som gör ett fantastiskt jobb idag trots att förutsättningarna är minst sagt annorlunda.

Pia, Frida och Pia håller ställningarna på förskolan i Ilsbo. Andreas fick en tillfällig arbetsplats på förskolan när han inte kunde ta sig från Ilsbo till kommunkontoret i Bergsjö.

Uppdaterad: 2018-02-01

Sidansvarig: Cecilia Larsdotter, kommunikatör

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner