Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Fredag 14 december 2018

2018-01-11

Bön för Nordanstig och för glädje i arbetet

Ett drygt 20-tal personer deltog i vår första tingspredikan på mången år. Kyrkoherde Fredrik Unger bad för kommunen och för alla som bor här. Han konstaterade att världen trots allt blir bättre för var dag.

Vid torsdagens tingspredikan i Bergsjö kyrka drog kyrkoherde Fredrik Unger paralleller mellan förr och nu. Det finns likheter mellan förra årets många våldsamma händelser runt om i världen och den terror och det dödande som Maria och Josef flydde undan med sitt nyfödda barn för 2 000 år sedan.

"Vi kan påverka"

Han konstaterade också att det finns ett strukturellt förtryck, vilket bland annat #metoo-rörelsen visat.

– Har vi då inte blivit snällare och klokare sedan Jesu tid? undrade han.

Även om upplevelsen ibland kan vara att utvecklingen går åt fel håll, är det viktigt att ändå se att mycket blir bättre. Som exempel nämnde Fredrik Unger att fler kan läsa och skriva i världen än någonsin tidigare. Fler barn överlever också sin femårsdag och världens väpnade konflikter har faktiskt blivit färre.

– Det visar att vi kan påverka världen och göra den bättre, även om vi inte kan lösa alla problem, sa han.

Tänka på bemötandet

I förbönen bad Fredrik Unger för Nordanstigs kommun och för alla som bor här. Han bad också för miljön och för dem som arbetar för den och för alla som jobbar för en bättre framtid för våra barn. Han önskade också att rättsväsendets personal ser människan bortom paragraferna, och vikten av glädje i arbetet och av att tänka på hur vi bemöter varandra.

Inbjudan till Nordanstigs första tingspredikan hade gått ut till alla medarbetare och till kommunstyrelsen. Ett drygt 20-tal personer tog tillfället i akt för en stunds eftertanke. Andakten avslutades med gemensam fikastund i församlingshemmet.

– Det blev en mycket uppskattad predikan med fin musik, berömmer kommunchef Fredrik Pahlberg, som också var den som tagit initiativ till den nygamla traditionen.

 

För mer information kontakta

Fredrik Pahlberg, kommunchef

0652-361 01

Uppdaterad: 2018-01-11

Sidansvarig: Lars Larsson, kommunikationschef

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner