Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Onsdag 16 januari 2019

2013-11-11

Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning för fyra kommuner i Hälsingland - med projektstart hösten 2013

Att höja utbildningsnivån och minska arbetslösheten är målet med att fyra hälsingekommuner nu går ihop och bildar ett kommunalförbund i Hälsingland. Ett politiskt inriktningsbeslut finns för projektet.

Det finns idag ett politiskt inriktingsbeslut att bilda kommunalförbund för gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Hälsingland. Med det som grund startar nu projektet för gemensam gymnasie- och vuxenutbildning i Hälsingland.

Projektet ska ta fram ett beslutsunderlag för bildande av kommunalförbund. Uppdragsgivare är de politiska ledningarna i kommunerna Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall och Nordanstig.

Målet är att höja utbildningsnivån och minska arbetslösheten i Hälsingland. Attraktiva utbildningar påverkar möjligheten för dagens och framtidens arbetsgivare att rekrytera rätt kompetens och för eleverna/studerande ökar det möjligheten till högre studier och anställning.

Varför samverka?

De senaste åren har elevkullarna på gymnasiet minskat. Samtidigt har konkurrensen från friskolor och elevernas geografiska rörlighet ökat. Eleverna väljer de utbildningar som bäst tillgodoser deras behov. Elevunderlaget inom en kommun blir för lågt. Flera kommuner upplever svårighet att tillhandahålla ett tillräckligt brett och attraktivt utbildningsutbud på egen hand.

Med en huvudman som har helhetsansvaret för utbildning i Hälsingland blir det lättare att sätta eleven i centrum och planera utbildningsutbudet i Hälsingland.

Läs om projeketet på Hälsingerådets webbplats

All information om projeketet finns på Hälsingerådets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information kontakta

Marie Nordmark
Projektledare

marie.nordmark@hudiksvall.se
072-246 09 47

Uppdaterad: 2013-11-11

Sidansvarig: Ann Gottvall, informatör

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner